Picbear logo Browse Instagram content with Picbear

@blog_th2010

Mrs Traveller

blog_th2010

Travel Blogger/Frequent Flyer/Road Tripper ๐Ÿ‡ฆ๐Ÿ‡บAustralian living in Canada๐Ÿ‡จ๐Ÿ‡ฆ ๐ŸŽฅ You Tube Shery NN Blog Kembara di dalam Bahasa Melayu ๐Ÿ‘‡

 • 2K Total Likes
 • 100 Tot. Comments
Utah State Capitol๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ New post/link in profile/17 January 2018 Ini merupakan pertama kali saya rakamkan gambar bangunan Utah State Capitol pada waktu malam. Untuk melihat gambar-gambar lain dan juga video, sila ikuti artikel yang disiarkan pada 17 Januari 2018. Alamat blog diletakkan di bahagian profil Instagram ini.
Utah State Capitol๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ New post/link in profile/17 January 2018 #shery_travelbuddy Terdapat dua buah arca tembaga berbentuk sarang lebah yang diletakkan di tangga utama menuju ke pintu masuk Utah State Capitol dan ada makna di sebaliknya. Cerita penuh boleh dibaca di dalam artikel yang disiarkan pada 17 Januari 2018. Alamat blog diletakkan di bahagian profil Instagram ini.
Utah State Capitol ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ New post/link in profile/17 January 2018 Sudah menjadi kewajipan bagi saya dan suami melawat ke setiap bangunan pentadbiran negeri (State Capitol) di Amerika Syarikat. Antara yang menjadi kegemaran ialah Utah State Capitol di mana ia telah kami lawati beberapa kali. Di dalam artikel baharu saya kongsikan bersama pembaca mengapa kami menyukai Utah State Capitol serta gambar-gambar dan video semasa lawatan pada bulan September lalu. Alamat blog diletakkan di bahagian profil Instagram ini.
Utah State Capitol ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ. New post/link in profile/17 January 2018 Sudah menjadi kewajipan bagi saya dan suami melawat ke setiap bangunan pentadbiran negeri (State Capitol) di Amerika Syarikat. Antara yang menjadi kegemaran ialah Utah State Capitol di mana ia telah kami lawati beberapa kali. Di dalam artikel baharu saya kongsikan bersama pembaca mengapa kami menyukai Utah State Capitol serta gambar-gambar dan video semasa lawatan pada bulan September lalu. Alamat blog diletakkan di bahagian profil Instagram ini.
#canyonlights ๐Ÿ‡จ๐Ÿ‡ฆ
Winter in St Louis, Missouri, USA ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ
Winter in St Louis, Missouri, USA ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ
Las Vegas to Salt Lake City, Utah #shery_roadtripusa ๐Ÿš˜ #summerroadtrip Full video 6:34/New post/Link in profile 14 January 2018 Semasa pemanduan tiga hari dari Vancouver, Kanada ke Las Vegas, Nevada, kami tidak berhenti tidur di mana-mana hotel. Berbeza dengan pemanduan pulang, dari Las Vegas kami bermalam di Salt Lake City, Utah dan hari berikutnya di Pasco, Washington. Video yang saya kongsikan lebih menarik kerana anda dapat melihat perjalanan kami merentasi tiga buah negeri dalam keadaan cuaca yang baik dan melalui gunung ganang di negeri Arizona yang ketinggiannya hampir mencecah 7000 kaki. Ia adalah laluan yang sama kami lalui semasa perjalanan untuk datang ke Las Vegas. Pada waktu itu saya tidak dapat rakamkan video kerana telah melewati jam 2 pagi dan hujan turun dengan lebat. Artikel baharu disiarkan pada 14 Januari 2018 dengan tajuknya 'Pemanduan Dari Las Vegas Ke Salt Lake City'. Alamat blog diletakkan di bahagian profil Instagram ini.
Las Vegas to Salt Lake City, Utah #shery_roadtripusa ๐Ÿš˜ #summerroadtrip New post/Link in profile 14 January 2018 Semasa pemanduan tiga hari dari Vancouver, Kanada ke Las Vegas, Nevada, kami tidak berhenti tidur di mana-mana hotel. Berbeza dengan pemanduan pulang, dari Las Vegas kami bermalam di Salt Lake City, Utah dan hari berikutnya di Pasco, Washington. Video yang saya kongsikan lebih menarik kerana anda dapat melihat perjalanan kami merentasi tiga buah negeri dalam keadaan cuaca yang baik dan melalui gunung ganang di negeri Arizona yang ketinggiannya hampir mencecah 7000 kaki. Ia adalah laluan yang sama kami lalui semasa perjalanan untuk datang ke Las Vegas. Pada waktu itu saya tidak dapat rakamkan video kerana telah melewati jam 2 pagi dan hujan turun dengan lebat. Artikel baharu disiarkan pada 14 Januari 2018 dengan tajuknya 'Pemanduan Dari Las Vegas Ke Salt Lake City'. Alamat blog diletakkan di bahagian profil Instagram ini.
Las Vegas to Salt Lake City, Utah #shery_roadtripusa ๐Ÿš˜ #summerroadtrip Full video 6:34/New post/Link in profile 14 January 2018 Semasa pemanduan tiga hari dari Vancouver, Kanada ke Las Vegas, Nevada, kami tidak berhenti tidur di mana-mana hotel. Berbeza dengan pemanduan pulang, dari Las Vegas kami bermalam di Salt Lake City, Utah dan hari berikutnya di Pasco, Washington. Video yang saya kongsikan lebih menarik kerana anda dapat melihat perjalanan kami merentasi tiga buah negeri dalam keadaan cuaca yang baik dan melalui gunung ganang di negeri Arizona yang ketinggiannya hampir mencecah 7000 kaki. Ia adalah laluan yang sama kami lalui semasa perjalanan untuk datang ke Las Vegas. Pada waktu itu saya tidak dapat rakamkan video kerana telah melewati jam 2 pagi dan hujan turun dengan lebat. Artikel baharu disiarkan pada 14 Januari 2018 dengan tajuknya 'Pemanduan Dari Las Vegas Ke Salt Lake City,Utah'. Alamat blog diletakkan di bahagian profil Instagram ini.
๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธโ˜€๏ธโ„
๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธโ˜€๏ธโ„ . .
#shery_roadtripusa ๐Ÿš˜
Toronto, Ontario, Canada.
Perth, Western Australia, Australia ๐Ÿ‡ฆ๐Ÿ‡บโค January 2010 #flashbackfriday #sunrise
Shery NN /Travelblog /8thBirthday Newpost/ linkinprofile (10 January 2018) 7 Januari 2010 ialah tarikh bermulanya saya melangkah masuk ke dalam dunia blog. Pada ketika itu saya hanya mahu menulis sebanyak yang boleh serta berkongsi gambar-gambar dan pengalaman berhijrah ke Australia kepada keluarga dan rakan-rakan. Saya tidak pernah terfikir apa akan terjadi dengan blog ini dalam jangka masa panjang. Ikuti artikel baharu yang disiarkan pada 10 Januari 2018 di mana saya memberikan cetusan rasa dan ucapan kepada para pembaca. Alamat blog diletakkan di bahagian profil Instagram ini.
Shery NN #travelblog #8thbirthday Newpost/ linkinprofile (10 January 2018) 7 Januari 2010 ialah tarikh bermulanya saya melangkah masuk ke dalam dunia blog. Pada ketika itu saya hanya mahu menulis sebanyak yang boleh serta berkongsi gambar-gambar dan pengalaman berhijrah ke Australia kepada keluarga dan rakan-rakan. Saya tidak pernah terfikir apa akan terjadi dengan blog ini dalam jangka masa panjang. Ikuti artikel baharu yang disiarkan pada 10 Januari 2018 di mana saya memberikan cetusan rasa dan ucapan kepada para pembaca. Alamat blog diletakkan di bahagian profil Instagram ini.
๐Ÿšโ›ฐ๐Ÿ—ป
Steveston, British Columbia, Canada.
Las Vegas, Nevada, USA #newpost #linkinprofile 8 January 2018. #shery_travelbuddy #shery_roadtripusa ๐Ÿš˜ Masih ramai yang tidak tahu bahawa di Las Vegas terdapat ramai penduduk beragama Islam. Saya juga pernah menyiarkan beberapa artikel mengenai restoran halal, masjid dan kawasan perkuburan di sana. Walaupun terdapat beberapa masjid, tetapi tanah perkuburan bagi umat Islam masih belum ada di Las Vegas. Mereka yang meninggal dunia akan dikebumikan di tanah perkuburan yang dikongsi dengan mereka yang berlainan fahaman agama. Empat bulan lalu saya dan suami sekali lagi menziarahi pusara salah seorang ahli keluarga angkat kami di Bunkers Eden Vale Memorial Park, Las Vegas. Melalui artikel baharu yang disiarkan pada 8 Januari 2018, anda dapat melihat gambar-gambar di kawasan perkuburan dan teliti sepenuhnya video yang bakal anda tonton kerana ia akan membawa anda kepada satu pengalaman baharu. Alamat blog diletakkan di dalam profil Instagram ini.
Goodnight #vancity โ›ผ

Loading