Picbear logo Browse Instagram content with Picbear

@fizoomar

fizoomar

fizoomar

| ACTOR & HOST | ENTERPRENEURSHIP SPEAKER | "YOUNG ENTREPRENEUR of the YEAR 2014" | En.Afza 0109099191| contact@fizoomar.com

  • 27K Total Likes
  • 219 Tot. Comments
UUM SINTOK!!! . kita jumpa esok na!!!
KAMI MAI GEGAQ UUM SINTOK! . 25hb, Rabu esok ni mai la ramai2 kita meriahkn Dewan Muadzam Shah UUM! . Ada apa? Ni kami nak habaq mai kat ampa smua nih. . Ada program Millennial Mindset Maping! Utk kita sama2 blajaq jd usahawan millennial terhebat. . Punya la hebat YB Menteri KPDNKK, Dato’ Seri Hamzah Zainudin pun turun sama utk sharing baq ang! Kami sendiri pun x sabaq nak kongsi ilmu bisnes dgn ampa smua ni. . Jadi ampa smua jgn lupa noh kita jumpa kat Dewan MAS, esok ni jam 8pg! . #millennialmindsetmaping #fizoomar #fizoomarchannel #uum
SPM DAH NAK DEKAT!!! .  Tinggal kurang dari 2 minggu je lagi kan? So, Abé Joe tahu, adik-adik mesti tgh berhempas pulas buat study group, revision & jwb soalan2 SPM tahun sebelum nya kan? . So, Abé Joe nak share sikit beberapa tips yg mungkin adik-adik boleh praktikkan di saat-saat akhir. Semoga berjaya!  #fizoomar #tuesdaytips
#youcanduit MDEC EDISI PEGAWAI PENJARA . Edisi khas #youcanduit MDEC utk Pegawai2 Penjara dari seluruh Malaysia. . Sesi istimewa ini telah memperkenalkan dunia perniagaan online kepada pegawai2 penjara untuk membantu mereka mempromosikan produk2 dari penjara kepada public. Tidak dinafikan byk produk2 yg dihasilkan dari dalam penjara sgt berkualiti. . Pagi ini juga saya berkongsi sedikit strategi perniagaan dari segi marketing di dlm online business. . InsyaAllah lepas ini, kita akan dpt lihat kewujudan produk2 dari penjara di dlm platform2 sosial media seperti Facebook, Instagram dan Google. . #youcanduit #eusahawan #erezeki #mdec #fizoomar #fizoomarchannel
BETULKAN MINDSET KORANG. .  Ramai orang yg gagal & give up. Lepas tu cuba benda baru sedangkan dia bleh belajar dr kesilapan yg lalu & terus fokus pada benda yang sama. Insyallah lama kelamaan, benda yg susah pd mulanya akan jd senang.  Setuju ke setuju? #mondaymotivation
1 PENGGUNA 1 SUARA . Terima kasih KPDNKK kerana menjemput saya utk memberi  pandangan mengenai isu2 harian pengguna. . Sesi pada hari ini bersama TKSU KPDNKK Dato' Haji Razali Othman. . Sebagai ikon Pengguna Bijak, saya selalu mengingatkan diri saya supaya berbelanja mengikut keperluan dan tidak 'lavish on spending'. Penting utk membezakan antara keperluan dan keinginan gaya hidup. . #1pengguna1suara  #kpdnkk  #friendsofkpdnkk  #fizoomar #fizoomarchannel
YEAYYYY!!! @ray.yasmeenyusuf
LIVE DARI FMK! KUCA SUGHO ANJURAN ANAK PERANTAU PASIR PUTIH. . Jom pakat maghi ghama2 kuca sugho bersamo sy dan Dr. Asyraf Wajdi Dusuki di FMK . Buke tu jahh , dikir barat ado , cabutan bertuah ado , goodies bag limited utk yg terawal, wat paling penting makann tengohari pom di sediokae. . Tunggu gapo lagi! Pakat2 maghi dehh. . Kalu ado pertanyaan call nombor wat ado dekat poster tu jah. . #fizoomar #fizoomarchannel
[ LIVE UPDATE] . KUCA SUGHO ANJURAN ANAK PERANTAU PASIR PUTIH. . Jom pakat maghi ghama2 kuca sugho bersamo sy dan Dr. Asyraf Wajdi Dusuki di FMK . Buke tu jahh , dikir barat ado , cabutan bertuah ado , goodies bag limited utk yg terawal, wat paling penting makann tengohari pom di sediokae. . Tunggu gapo lagi! Pakat2 maghi dehh. . #fizoomar #fizoomarchannel
KUCA SUGHO ANJURAN ANAK PERANTAU PASIR PUTIH. . Jom pakat maghi ghama2 kuca sugho bersamo sy dan Dr. Asyraf Wajdi Dusuki di FMK pado 22 Oktober ni. . Buke tu jahh , dikir barat ado , cabutan bertuah ado , goodies bag limited utk yg terawal, wat paling penting makann tengohari pom di sediokae. . Tunggu gapo lagi! Pakat2 maghi dehh. . Kalu ado pertanyaan call nombor wat ado dekat poster tu jah.
PERSIAPAN KUCA SUGHO ANAK PERANTAU SELISING PASIR PUTIH. . Jom pakat maghi ghama2 kuca sugho bersamo di FizoMawar Kitchen esok. . Pakat2 maghi dehh. . #fizomawarkitchen #anakperantauselising #fizoomar
KORANG MAJIKAN YANG AWESOME TAK? .  Jadi majikan ni bkn main bagi arahan je. Guidance tu yg paling penting. Alhamdulillah...ramai usahawan yg dh berjaya move to another quadrant. Daripada satu tahap, ke tahap yg lebih tigggi. Tahniah. .  Ada jgk yg ckp, "Takutlah nk jd boss ni. Tak reti." Ha...jom sy nk share skit. Nampak mcm mudah je, tapi klau tak buat, tak guna jgk kan?  #fizoomar #leader #boss
on set for CEO DESA. . kita tgk protege siapa plak yg kluar pd minggu ini. . saksikan nnti di @tv3malaysia
SELESAI 10 LOKASI TUBE MEGA 2017 by SME CORP . . Pg ni sy di lokasi terakhir setelah menjelajah ke seluruh Malaysia untuk bersama dgn 1000 tubers yg terpilih.. Tahniah & terima kasih buat SME Corp kerana memberi kepercayaan kpd sy sebagai main speaker selama 4 tahun berturut-turut bg membimbing usahawan belia ini.. Terima kasih juga buat TM selaku penaja kerana membawa sy kesemua lokasi Tube Mega 2017 ini  Kpd kesemua tubers, ini adalah langkah pertama anda utk meletakkan diri di dalam dunia perniagaan.. Kejayaan tidak akan datang dgn mudah.. Ingat pesan sy adik-adik, "Success is by design and please create your journey"  Buat benda yg betul biar betul-betul, nescaya kejayaan milik anda semua . . #smecorp #tubemega2017 #fizoomar #tm
Persiapan jentera perang menghadapi 2018!!
PENUTUP TUBE MEGA! . Koi pegi Pekan, Pahang esk ni. . Nok berkumpul kat Kem PLKN Semarak, Pekan sempena majlus penutup Tube Mega 2017. . Moh jumpe sana sebab koi nok berkongsi ilmu utk usahawan Millennial! . Hokmo jngan lupa. . #smecorp #tubemega2017 #fizoomar #tm
KUCA SUGHO ANJURAN ANAK PERANTAU PASIR PUTIH. . Jom pakat maghi ghama2 kuca sugho bersamo sy dan Dr. Asyraf Wajdi Dusuki di FMK pado 22 Oktober ni. . Buke tu jahh , dikir barat ado , cabutan bertuah ado , goodies bag limited utk yg terawal, wat paling penting makann tengohari pom di sediokae. . Tunggu gapo lagi! Pakat2 maghi dehh. . Kalu ado pertanyaan call nombor wat ado dekat poster tu jah.  #fizoomar #fizoomarchannel
SESI COACHING BERSAMA PROTEGE  @ceodesa . . Seminggu x berjumpa, hari ni sy bertemu mata dgn protege-protege sy, utk bantu mereka mempersiapkan diri bagi berjuang dlm entrepreneurship reality show di @tv3malaysia yg akan bersiaran setiap sabtu.. . . #tv3  #ceodesa #teamfoc  #fizoomarchannel
KUCA SUGHO ANJURAN ANAK PERANTAU PASIR PUTIH. . Jom pakat maghi ghama2 kuca sugho bersamo sy dan Dr. Asyraf Wajdi Dusuki di FMK pado 22 Oktober ni. . Buke tu jahh , dikir barat ado , cabutan bertuah ado , goodies bag limited utk yg terawal, wat paling penting makann tengohari pom di sediokae. . Tunggu gapo lagi! Pakat2 maghi dehh. . Kalu ado pertanyaan call nombor wat ado dekat poster tu jah.
BUTA DI MATANYA, TIDAK DI HATINYA. .  ANUGERAH DISEBALIK UJIAN. - DINI DAN KHAI . AMBIL LAH MASA SEKEJAP UNTUK BACA KISAH YANG MENGGEGARKAN JIWA KITA SEMUA. . Rezeki saya berkongsi pentas dengan 2 insan terpilih yg diuji oleh ALLAH yang cacat penglihatannya.Sebelum sesi saya untuk bg talk kpd usahawan TUBE di Kota Belud, saya sampai lebih awal dr masanya dan berehat sekejap dlm kereta.Dan tiba2 saya terdengar suara dan alunan gitar yang sgt merdu, dan diselang selikan dengan perkongsian kisah hidup mereka yang sangat memberikan insiprasi kpd saya. . Terus tertanya tanya, dasyat betul bakat orang Kota Belud ni, kemerduan suaranya dan nyanyian dari hatinya membuatkan saya terpanggil untuk mendengar lebih jelas terutamanya kisah kehidupan mereka.Saya secara senyap2 dari kereta ke belakang stage kerana tidak mahu audience perasan kehadiran saya takut nanti tertanggu pulak persembahan mereka di atas pentas ketika itu. .  PECAH BIJI MATA TERKENA BOLA RAGBI. .  Bagaikan kene sentap jiwa ni bila mendengar kisah mereka yang pada awalnya normal dan dapat melihat  dgn baik mcm kita semua.Rupanya yang main gitar tu adalah Khai dan dia totally blind sejak 3 tahun lepas.Baru sahaja Allah menguji dia dengan asbab asbab yang telah diatur olehNYA.Ceritanya semasa di sekolah dia aktif main ragbi dan tiba2 bola ragbi dengan lajunya terus ke biji matanya dan sehinggakan pecah biji matanya.Memang tidak dapat diselamatkan lagi dan matanya terus tidak berfungsi on the spot dan dia hanya bergantung kpd mata sebelah kiri sahaja, itu pun kurang jelas penglihatannya akibat tekanan pada biji mata  yang makin lama makin pudar pandangannya.Tidak pernah menyalahkan takdir malah dia terus bersemangat utk menduduki SPM ketika itu walaupun dia terpaksa menggunaka 2 biji meja ketika exam disebabkan kertas peperiksaannya yang istimewa dengan menggunakan font bersaiz 20 akibat matanya yang tidak lagi berfungsi secara normal. . *kedua-dua matanya buta setelah beberapa tahun…. .  baca kisah
KUCA SUGHO ANJURAN ANAK PERANTAU PASIR PUTIH. . Jom pakat maghi ghama2 kuca sugho bersamo sy dan Dr. Asyraf Wajdi Dusuki di FMK pado 22 Oktober ni. . Buke tu jahh , dikir barat ado , cabutan bertuah ado , goodies bag limited utk yg terawal, wat paling penting makann tengohari pom di sediokae. . Tunggu gapo lagi! Pakat2 maghi dehh. . Kalu ado pertanyaan call nombor wat ado dekat poster tu jah.

Loading