Picbear logo Browse Instagram content with Picbear

#iban

Posts tagged as #iban on Instagram

39.454 Posts

:: Dini alai nuan aku pan nda nmu #aimatalelengau aku naya selalu.๐ŸŽผ @florencelo81  @florenceloii  #part2 ๐Ÿ‘ #part2โค๏ธ #part2โœŒ view #part1 di @rose_hyacinthea3195 โœ… โœ… โœ…  #aimatalelengau #aimata #florencelo #ibanez #iban #ibanezbass #sarawakian #ibansongcover #ibansong #bintulu
Disebalik tabir photoshoot mr. Favine โค joyce.. MgHidupkan kembali costume iban yg dahulu nya terkenal di dearah batang rajang ..dan kini makin hampir kesemua org zaman skg tak  tahu yg costume ni memang dh lama wujud.. #ngepan_rajang #collections_leeseonjoon3 #sarawak #borneo #iban
Wow,memori! Sedang mengemas butik & alihkan barang, terpandang piala ini. Pentas #ajl ada aura yang kuat & hanya mereka yang pernah bertanding sahaja tahu, apa maksud saya. Selepas malam kemenangan kategori balada, tawaran mencurah hingga ke kota Singa & nama di sebut di Indonesia ( Ada beberapa komposer dari sana menghubungi secara personal )  Hanya tuhan yang tahu, betapa bangga nya saya naik pentas AJL sebagai anak #sarawak & berbangsa #iban. Pentas ini mampu merubah nama sampai bila-bila. Selepas sepuluh tahun saya menang, nama saya masih orang kenal & tawaran masih lagi laris. Syukur. Ada juga yang bandingkan saya dengan penulis itu & ini, kerana mereka selalu di TV, news, tapi itu choice mereka & choice saya adalah belakang tabir. Sy pun banyak menerima tawaran dari dulu untuk jadi juri reality tv show untuk singing & cameo dalam filem juga drama. Tetapi, saya selesa begini. Less is me. Asal tawaran masuk, why bother kan? Saya menulis bukan untuk jadi selebriti, tetapi kerana saya minat seni. Popular itu bonus.  #anugerahjuaralagu #kategoribalada #muzikmuzik #tv3 sebelum #jampi menang
#repost @agusrdcr_ with @get_repost ใƒปใƒปใƒป Traditional handtapping tattoo  Tattoo by @rajahkulit_  Ss by @uncle_gondrong Backsound by Studio Borneo (Youtube) . . . #tattoo #traditionaltattoo #dayaktattoo #borneo #kalimantan #dayakkenyah #iban #rajahkulittatto #tradisional #handtapping #handtappingtattoo #borneotattoo #dayak #ibantattoo #tattoiban #blackink #tattoing #tattoed #indonesia #ruangdayak #jogja #yogyakarta #tribaltatucollective @ruangdayak
When your friend is taking wayyy too much time in the fitting room, you sneak in to the other one and go vain on yourself. ๐Ÿ˜…  #vain #mirrorselfie #sorrynotsorry #iban #kuching #sarawak #singlelife #livelifetothefullest #happy #ootd
Anang nuan ngumbai ku bula bula Mali ke mua nuan ketawa Cukup aku ka nuan percaya Mina nuan siku aja nuan PERAJA MATA  #throwback #perajamata #shooting #shootvideo #iban #photoshoot
Sudah Ngopi Belum? ๐Ÿ˜โ˜•โ˜•โ˜•โ˜•โ˜•๐Ÿค˜๐Ÿป ayo ke @artgaragecoffee  Jl. Danau Kayan No. 22 Putussibau. cc: Sir @delas_tomtom Sist. @theresiawidharma Sir. @ordykristaselmansmm Mr. @hotmaparulian Bro. @salestinkalis Bro. @asyaktan Bro. @isak_sumarja  #kopi #ngopi #kapuashulu #putussibau #kalimantan #indonesia  #barista #coffee #borneo #tribal #pantangiban #iban #tribaltattoo #traditionaltattoo #traditional
"Alena Membawa SAPE ke Serata Dunia dan Mengharumkan Nama Sarawak" . Mungkin ramai yang tidak mengenali Alena atau nama penuhnya Alena Lipang Ose Murang adalah seorang gadis kacukan dimana ibunya bernama Valerie berbangsa separuh Inggeris dan separuh Itali sementara ayahnya Ose Murang berketurunan Kelabit, Sarawak. . Beliau pernah menuntut di La Salle College of the Arts di Singapura dan kini menetap di Kuching. . Seawal usia enam tahun Alena telah belajar bermain muzik tradisional suku Kaum Kelabit dan Kenyah Borneo, mentor beliau ialah Mattew Ngau seorang pemain 'sape' tradisional terkenal. . Alena pernah membuat persembahan di festival-festival yang diadakan di Amerika Syarikat, United Kingdom, Brunei, Malaysia dan lain-lain. . Selain bermain Sape, beliau juga minat dalam bidang seni lukis. #ohsarawak . Kredit: INFO Sarawak (Kuala Lumpur)  Ig: @alenamurang_art
When Bill Gates predict about Bitcoin in 2020...what suppose you have to do now? . #bitcoin #bitcoinmining #cryptocurrency #crypto #futurecurrency #hodl #kualalumpur #singapore #mix #cina #melayu #india #iban #bidayuh #kadazan #labuan
Latest artwork yang dah siap. This one is a birthday gift, tapi terpaksa di-anonymous-kan muka nya atas request si request-er for this posting. Haha ๐Ÿ˜‚ #cahutpampey  To be printed in A3 paper size and framed.  #artwork #caricature #doodle #artsoninstagram #artsforshare #arts #anonymous #cartoon #graphicdesign #graphicdesigner #freelance #illustrator #illustration #kuchingtalent #kuching #iban #sarawak #love
Good morning! Rise and shine  people!! What a beautiful sunrise. This is why I love to wake up early in the morning. To watch the sunrise. It reminds me of home. There, sunrise is beautiful-er, greener - if you know what I mean - Pagi-pagi lagi duduk lepak dekat #tanju dengan kawan-kawan - sarapan - tengok mak-mak dah mula menyidai pakaian masing-masing. I can actually see the river from my longhouse. So it was such a great scenery! I bet it still is! I miss home! I want to go back & stay there for months release all the stresses in me. I need to rebooting myself.  #goodmorning #homesick #iban #dayak #rumahpanjang #longhouse #kl #kualalumpur #citylife #citynoise #sunrise #stress ##rebootingmyself #instasunrise #goodmorningvideo #randomvideo #livelife #staystrong #besafe #love
Inside an Iban longhouse, Borneo . . . . . . #borneo #sarawak #malaysia #iban #longhouse #bucketlist #nature #tribe

Loading