Picbear logo Browse Instagram content with Picbear

#kariayam

Posts tagged as #kariayam on Instagram

36.422 Posts

Masak Kari Ayam tanpa santan atau susu. Ganti dgn “almonds dan granola”πŸ’₯#alhamdulillah #kariayam #airtanganisteri #healthyfood #oliveoil #currychicken #foodporn #almond #granola
Mari menjala.... #dinertime #rotijala vs #kariayam  Lama xmakan #sedapkot
Sape sini suka kari ayam, mari datang dekat, rapat rapat πŸ’ž  Ingredients :  Daun kari Bunga lawang Bunga cengkih Buah pala Kayu manis Bawang merah Bawang putih Halia Lengkuas Sedikit cili blender (optional, kalau nak pedas) Kari (bancuh siap siap dngn air mutlak) Air asam jawa Ayam Serai diketuk manja Santan cair Garam gula aji Kentang  Santan pekat (kentang empuk, baru letak santan pekat, kacau cepat cepat. Tutup api. Jgn lama lama. Nnt minyak pecah tak sedap)  Kalau kari mamak, tak guna santan. Guna air mutlak. Kalau tak suka santan, boleh letak air. Kalau nk guna santan, tak perlu air.  Lagu : Akad by Payung Teduh (covered by Dalia Farhana @daliafarhana )  Selamat mencuba ❀  #kariayam #masakankampung #kakmanehmasak #seminitbersamakakmaneh
TEMPAHAN DIBUKA SETIAP HARI πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ˜˜πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ . Kpd sesiapa yg inginkan roti jala versi delivery trus ke rumah, pejabat dan sebagainya, bolehlah dapatkan daripada kami berserta dgn kuah kari ayam yg sedap dan pekat!! Gerenti puas hati.. πŸ˜‰πŸ˜„πŸ‘ Kami menerima order SETIAP HARI! 😍😍 . Meh2 tgk details dibwh πŸ‘‡ . RM 5.00/box (10 keping + kuah kari ayam) . Boleh request KARI DAGING/SARDIN . **Add on** Ayam HALF = RM 8.00 Ayam SEKOR = RM 15.00 KENTANG = RM 3.00 . Minimum order 3 boxes @ 30pcs = RM 15.00 . Delivery area KL/SELANGOR (Caj 10 ringgit) . Sesiapa yg nak kita bekalkan roti jala dkt kedai2/gerai2 korang, atau nak sedekahkan roti jala kita ke masjid/surau* boleh PM kami tau.. πŸ˜‰πŸ˜˜ . *Utk sedekah mana2 tmpt- NO minimum order dan juga caj delivery ye πŸ˜‰πŸ˜‰ . WHATSAPP/DM/SMS 010-874 8452 010-874 8452 010-874 8452 . #rotijala#sayajual#kariayam#makananharian#makanansedap#makananhalal#rotijalakariayam#rotijalaayam#ayam#halalfood#fooddeliveryklangvalley#fooddeliverykl#tasty#penghantarankerumah#juadahmakan#makananoffice#halal#pejabat#penghantaran#sayajualrotijala#fooddeliveryservice#homemade#bazaarpaknil#masakan#sedap#masakanmalaysia#jualrotijala •
Korang meh2 jemput order ROTI JALA dan KUAH KARI ISI AYAM kita yg ohsem ni 😘 . RM 5.00/box (10 keping + kuah kari ayam) . Boleh request KARI DAGING/SARDIN . **Add on** Ayam HALF = RM 8.00 Ayam SEKOR = RM 15.00 KENTANG = RM 3.00 . Minimum order 3 boxes @ 30pcs = RM 15.00 . MENERIMA TEMPAHAN HAMPIR SETIAP HARI! (kecuali dinyatakan) . Delivery area KL/SELANGOR (Caj 10 ringgit) . Sesiapa yg nak kita bekalkan roti jala dkt kedai2/gerai2 korang, atau nak sedekahkan roti jala kita ke masjid/surau* boleh PM kami tau.. πŸ˜‰πŸ˜˜ . *Utk sedekah dkt mana2 - NO minimum order dan juga caj delivery ye πŸ˜‰πŸ˜‰ . WHATSAPP/DM/SMS 010-874 8452 010-874 8452 010-874 8452 . #rotijala#sayajual#kariayam#makananharian#makanansedap#makananhalal#rotijalakariayam#rotijalaayam#ayam#halalfood#fooddeliveryklangvalley#fooddeliverykl#tasty#penghantarankerumah#juadahmakan#makananoffice#halal#pejabat#penghantaran#sayajualrotijala#fooddeliveryservice#homemade#bazaarpaknil#masakan#sedap#masakanmalaysia#jualrotijala •
INTI KARIPAP PUSING  Azima nhfrozenfood kentang bilis kentang daging kentang ayam  #sedap  #kariayam  #karidaging #kentangbilis #mestitry
PULUT KUNING by Quiya in the house yaww!! 😍😍 . Meh2 cuba PULUT KUNING berserta RENDANG/KARI AYAM kita ni πŸ˜‹ . KECIL - RM 5.50/box BESAR - RM 7.50/box . Min. order 10 boxes @ RM 55.00 (KECIL) atau RM 75.00 (BESAR) . MENERIMA TEMPAHAN HAMPIR SETIAP HARI! (kecuali dinyatakan) . Delivery area KL/SELANGOR (Caj 10 ringgit) . WHATSAPP/DM/SMS 010-874 8452 010-874 8452 010-874 8452 . #pulut#sayajual#kariayam#makananharian#makanansedap#makananhalal#pulutkuning#pulutkuningayam#ayam#halalfood#fooddeliveryklangvalley#fooddeliverykl#rotijala#penghantarankerumah#juadahmakan#makananoffice#halal#pejabat#penghantaran#sayajualrotijala#fooddeliveryservice#rendang#bazaarpaknil#masakan#sedap#masakanmalaysia#jualpulutkuning •
#repost @rotijalabyquiya (@get_repost) . #thankyou for the #feedback dear customer 😘 . Jemput order #rotijala dari kami @rotijalabyquiya πŸ˜‹ . #rotijaladelivery 1 box 10 pcs RM5.00 + Kuah Kari Ayam (ada isi) . Minimum order - 30 pcs RM15.00 . Add on ayam setengah ekor +RM8.00 Add on ayam sekor +RM15.00 Add on kentang +RM3.00 . Delivery kL / Selangor cas RM10.00 . Self pick up : Bukit Jalil . Onde Onde @ Kuih Gula Melaka 1kg (+/- 100pcs) RM17.00 . Call.sms.watsapp +60164114740 +60108748452 . . #sayajual #kariayam #makananharian #makanansedap #makananhalal #rotijalakariayam #rotijalaayam #ayam #halalfood #fooddeliveryklangvalley #fooddeliverykl #tasty #penghantarankerumah #juadahmakan #makananoffice #halal #pejabat #penghantaran #sayajualrotijala #fooddeliveryservice #homemade #bazaarpaknil #masakan #sedap #masakanmalaysia •
#alhmdulilah..lunch hari nie hakak masak kari ayam tanpa santan..😍😍 #daridapurkakmarr #kariayam #lunch #myheart #simplelunch #likeforlike #likeforfollow #dapurpanas #hakaksuka #hakakpayungsatugambarπŸŒ‚ #jjcm #thaksforlike
As-salam❀️, Last weekend order at Bukit Jalil😊🌸 Nampak tak roti Jala kuning2 keemasan + Kuah kari Ayam pekat lazat kaw2πŸ˜‹πŸ˜‹This is our specialty Roti Jala & Chicken Curry Kaw2 and also our very own tasty Fried Bihun. Thank you Melissa for ordering with us for your BBQ party😍😍 ❀️Jom order our special home made Roti Jala😍. Best mark as πŸ₯“Roti Jala sedap lembut + Tasty Kuah Kari Pekat Kaw2 + Isi Ayam banyak🀀🀀. 🍜MIHUN GORENG BIASA 🍜MIHUN GORENG TELUR 🍜MIHUN GORENG AYAM price per pax🌸 Jom lekaih booking slot order cepat2. Open oder bagi yg mahukan kesesuaian untuk semua majlisπŸ‘ #dinner #bbq #party #majlis #katering #bihungoreng #friedbihun #rotijala #rotijalaampang #kariayam #serawadurian #homecook #cookwithlove #kuihtradisional #homecook #homemaderotijala #chocolatesugarcreme #thankyouallah
Budak² ni makan bertambah-tambah tadi. Sedap sangat ibu masak #kariayam ye. Ketiduran kekenyangan mereka semua. Lunch ape uolls arini?  Alhamdulillah dapat tengok anak² depan mata sambil godek² HP cukup 10hb dapat income. Surirumah sekarang makin ramai yg bijak ambil peluang untuk membantu ekonomi keluarga.  Ye, saya rara surirumah bergaji bermodalkan RM50 dan berbisness gaya STG. Follow aje #ilmumentorsistem  Siapa buat, Dia dapat Siapa buat banyak, Dia Dapat banyak Siapa buat cepat, Dia dapat cepat!  #raracoachanda ProjekSTG|biz online RM50
Hasil tukang sedia bahan masa kenduqi......smbil2 dok usha makcik2 masak gulai kari ayam..iyo la..diorang punya gulai, merah, berminyak nmpak sedap....dah observd, buat q&a plak....harap2 kari kak wany improved la.... #kariayam
Masak star jam 10 baru beres sekarang πŸ˜…πŸ˜… Maklum masak sambil bolak balik ngasuh. ngajak ngobrol adelia mimiin adelia plus cek kaka mandi yg alhamdulillah udah bisa mandi sendiri bersama teman temannya polly, amber, roy, helly serta lego πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜† Belum lagi emak ngemil da lapeer hihihi biasa busuiπŸ˜„πŸ˜„ Balas chat konsul team dan costumer nanti ya bada duhur.. alhamdulillah jalanin bisnis bagi irt seperti sya bisa d sesuaikan waktu dan tempatnya.. #masaksiang #kariayam #osengtempeleuncapedas
Today tekak mcm nak makan yg curry2 so i cooked chicken curry jer nak cecah ngan roti perancis ltr.. sorry senduk i tak glamour niari lol! πŸ˜‚ #chicken #curry #kariayam #yum #foodblog #foodporn #food #sahmlife #simplecooking
Masak apa yg anak suka mkn...πŸ˜‚πŸ˜‚ #kariayam #telurkicap
Pagi ni rajinkan diri melempeng. ..sebab de kuah Kari semalam sayang kalau x tunggu petang memang xde yang makan la jawabnya.. #lempeng cicah kuah #kariayam ditambah ngan secawan #teh0panas alhamdulilah rezeki pagi ni

Loading